tæt på træer

tæt på træer - et værk skabt af tina ratzer, 740 borgere og trapholt

hvilket træ betyder noget særligt for dig?
i tæt på træer har 740 børn, unge og voksne fra hele danmark quiltet et blad til en form for kunstig skov. skoven består af blade fra ahorn, eg, bøg, kastanje, lind, løn, birk, kirsebær, hassel, ask, elm, poppel, mirabel, røn, gran, hyld, pil, tjørn etc. deltagernes relationer til deres træer knytter sig til erindringer fra barndommen, steder eller om personer, naturfascination, klima, symboler, livscyklus og håndarbejde.
tæt på træer handler om vores kærlighed til af naturen og vigtigheden af stor biodiversitet både for naturens og vores egen skyld. projektet sætter også fokus på det høje niveau af håndarbejde og kreativitet, som findes overalt. når trapholt forener en kunstners visionære ramme med borgeres individuelle kreativitet og mesterlige håndarbejde, opstår et værk, der udelukkende kan skabes i fællesskab.
tæt på træer blev skabt under coronanedlukningen i vinteren 2021 af tekstilkunstner tina ratzer og trapholt i samarbejde med trekant-områdets biblioteker, naturvejledere, håndarbejdsklubber samt dansk patchwork forening. hver uge mødtes op til 200 deltagere med tina ratzer over mediet zoom, hvor de delte erfaringer og diskuterede detaljer omkring tilblivelsen af værket. på projektets facebook-side tæt på træer delte deltagerne deres egen proces og var til stor hjælp for hinanden. store fælles workshops med introduktioner til projektet, plantefarvning og skovbadning tiltrak op til 600 deltagere, som deltog fra deres eget køkken eller deres favorit skov.

projektet er støttet af region syddanmarks kulturpulje og trekantområdets festuge. kvadrat har sponseret stof.

film: christian brems
filmen er produceret for statens værksteder for kunst

tæt på træer